Verkeerslichten kruispunt St-tuidersteenweg.

VERKEERSLICHTEN KRUISPUNT ST-TRUIDERSTEENWEG, ST-LAMBRECHTS-HERKSTRAAT EN VORTSSTRAAT

  • Er zijn 3 werkingen voorzien voor de verkeerslichten : ochtendspits (6u30-9u30), avondspits (15u30-18u30) en daluren (overige uren).

Tijdens ochtend en avondspits is de voorziene groentijd voor de St Lambrechts-Herkstraat en Vorststraat: minimaal 5, maximaal 18 seconden. In de daluren is dit minimaal 5 seconden, maximaal 16 seconden. De maximale tijd wordt enkel gehaald op basis van detectielussen in het wegdek die voertuigen of fietsers kunnen detecteren en de tijd indien nodig verlengen.

  • De komende maanden wordt deze regeling nog geëvalueerd:

Er zal worden nagekeken of de verkeersstromen overeenstemmen met het verwachtingspatroon. Er zal ter plaatse geobserveerd worden. Er zal worden nagekeken of er klachten en/of meldingen zijn over de regeling. Indien nodig wordt de regeling daarna aangepast.

  • Op basis van deze meldingen zal nagekeken worden of de groentijd vanuit de twee zijstraten lang genoeg is, ook als er fietsers voor het gemotoriseerd verkeer opgesteld staan.

  • Klachten kunnen gemeld worden aan de dorpsraad op sterkherk@proximus.be. De dorpsraad zal de klachten dan bundelen en verder communiceren met de verantwoordelijke diensten.

DE DORPSRAAD

 

 

0 minuten, 55 seconden