Huis Gemaakt’ strijkt neer in Herk

Het VTM-programma ‘Huis Gemaakt’ strijkt dit seizoen neer in Hasselt. In Sint-Lambrechts-Herk staat de fifties villa ’t Hofje te wachten op een stevige opknapbeurt. In en om het pand lijkt het of de tijd al even is blijven stilstaan.

Bij de vorige twee seizoenen van Huis gemaakt kregen de koppels de panden pas te zien als ze al geselecteerd waren als kandidaat. Dat hebben de makers nu helemaal op z’n kop gezet. Het programma organiseert zelfs openhuizendagen om kandidaten warm te maken. Wie dat wil, kan zich daar vanaf nu voor inschrijven via vtm.be. De zender geeft al even een eerste indruk mee van de drie woningen.

Waar de tijd bleef stilstaan

Wie voor het programma in Limburg zijn kans wil wagen, moet daarvoor in de Sint-Lambrechts-Herkstraat in de gelijknamige deelgemeente zijn. VTM omschrijft het pand als een schattige fifties villa waar tegen de gevel de naam ’t Hofje prijkt. De nabijheid van domein Beukenhof inspireerde ongetwijfeld de vorige eigenaars. ’t Hofje is rijp voor een flinke make-over. De tijd staat er al vijf jaar stil, wat kandidaten letterlijk mogen nemen. De vervallen veranda deed lang dienst als orangerie terwijl de tuin, die ooit de grote trots was van de eigenaars, vandaag één grote wildernis is. De woning snakt dus naar nieuwe bewoners die ’t Hofje nieuw leven komt inblazen.

 

HBVL