Aantal wielerwedstrijden in Limburg zitten weer in de lift.

De Limburgse wielerkalender voor het komende seizoen staat op papier. Was dat in het verleden een gepuzzel van jewelste, dan is dit door de forse daling van het aantal wedstrijden de jongste jaren niet meer dan een formele bijeenkomst. Al is er dit jaar toch een lichtpuntje: het aantal wedstrijden op Limburgse bodem stijgt lichtjes vergeleken met vorig jaar.

De FUN-wedstrijden niet meegerekend werden er voor de start van vorig seizoen 76 wedstrijden opgelijst. Dat zijn er nu 82 (een stijging van bijna 7,5%), onderverdeeld als volgt: 2 profwedstrijden (+0), 13 voor elite2 en beloften (-8), 21 junioreswedstrijden (+6), 18 nieuwelingenwedstrijden (+8), 4 voor dames (+2), 8 voor aspiranten (-1), 5 voor miniemen (+0), 8 voor masters en elite 3 (-1), 3 tijdritten (+0).

Lommel voert met 8 wielerorganisaties de steden en gemeenten aan, gevolgd door Helchteren met 6, Paal en Kerniel met 5, Heusden, Zutendaal en Zepperen met 4, Hoepertingen en Tongeren met 3.

Ook in Sint-Lambrechts-Herk zal er weer gekoerst worden. Op zondag 13 augustus maken de nieuwelingen hun rondjes en op maandag 14 augustus is het de beurt aan de juniores.

De reden waarom er in 2022 geen wedstrijden gereden werden in Herk was te wijten aan een gebrek aan medewerkers. Voel jij je geroepen om Wielerclub De Bosuil te helpen dan kan je contact opnemen met Danny Duchamps. danny.duchamps@telenet.be

 

HBVL

Nieuws