De ploeg van de gezinsbond van HERK

Wat vroeger de Bond der Talrijke Huisgezinnen heette werd nadien de Bond der Kroostrijke Gezinnen, nadien de Bond van Grote en van Jonge Gezinnen en heet sedert 2002 de Gezinsbond. De Gezinsbond bestond in 2020 reeds 100 jaar als vrijwilligersorganisatie en kan haar werking waarmaken dankzij het enthousiasme van duizenden vrijwilligers verspreid over heel Vlaanderen.

De Gezinsbond geeft diverse publicaties uit: een veertiendaagse gezinskrant ‘De Bond’, maandelijkse ‘Brieven aan jonge ouders’, ‘BOTsing’, een blad voor ouders met tieners tussen 12 en 16 jaar, en ‘brief aan jonge grootouders,’ dat meegestuurd wordt met ‘Brieven aan jonge ouders’.

De Gezinsbond heeft een uitgebreide werking rond opvoedingsondersteuning en een gevarieerd vormingsaanbod. De vereniging werkt ook samen met hogeschool Odisee in Brussel, dat een opleiding op bachelorniveau aanbiedt.

De gezinsbond organiseerde op 1 mei een garageverkoop voor kinderspullen. Met 55 deelnemers was dit alvast een mooi resultaat, verspreid over heel Sint-Lambrechts-Herk.
 

De huidige ploeg bestaat uit:
-- secretaris Peter Cooreman,
-- penningmeester Thérèse Nysten,
leden
-- administratie Imelda Sleurs
-- onthaal nieuwe leden Wilfried Smolders
-- kinderoppas Lieve De Clercq
-- korting openbaar vervoer Karen Vanderwaeren
-- Tweedehandsbeurs Gwendolyn Kortleven.

De Gezinsbond Sint-Lambrechts-Herk is steeds op zoek naar boeiende activiteiten.
Heb je een voorstel?
Stuur het naar gezinsbondmoosherk@gmail.com

Wat al vast ligt voor 2022-2023:
Herfstvakantie 2022: Spelletjesbeurs
5 februari 2023: Tweedehandsbeurs
Voorjaar: wandelzoektocht

Meer info op www.gezinsbond.be

Ander artikels uit de Wijkkrant.