Zaterdag 11 november om 11.11 uur start karnavalseizoen.

Oppercarnavalist Thierry Germeys, uit Sint-Lambrechts-Herk, kijkt uit naar een kort maar feestelijk carnavalsseizoen in Limburg.

De voorzitter van de overkoepelende Limburgse carnavalsvereniging Liveke, Thierry Germeys, is klaar voor het carnavalsseizoen. "Het wordt dit jaar een heel kort seizoen, want carnaval valt vroeg", vertelt hij. "Maar dat maakt het er niet minder leuk op."

Op 17 november wordt JOE-radiopresentatrice Anke Buckinx bekroond met de Brons-Groene Leeuw, het hoogste Limburgse carnavalsereteken. Germeys: "Anke verdient dat ereteken, omdat ze het Limburggevoel op zo'n positieve en leuke manier uitdraagt."

Op 24 november wordt Carnavalissima gehouden, het Eurovisiesongfestival van de Limburgse carnavalsmuziek. "De CD is al klaar", zegt Germeys. "Daar staat met Zonhovenaar Wim Simons inderdaad voor het eerst een pastoor op. Carnaval is immers van oorsprong een Christelijk feest."

Germeys wil vooral veel vrolijke en goedgezinde mensen samenbrengen. "Al die vrolijke Limburgers kijken nu al erg uit naar zaterdag", zegt hij. "Met een kort seizoen voor de boeg hebben we immers geen tijd te verliezen."

St-Lambrechts-Herk.be