- 4 weergaves
Eén gloeiend hete dag per jaar kunnen 's werelds chili-hoofden, hittezoekers en extreme eters hun passie tot het uiterste voeren. Internationale Hot and Spicy Foods Day zorgt voor een wildvuur van evenementen, van uitdagingen op het gebied van habanero-eten tot verkleedwedstrijden en cook-offs van populaire recepten. Onder serieuze liefhebbers wakkert het ook het grote debat aan: welke chilipeper staat bovenaan de officiële Scoville-hitteschaal?
Het valt niet te ontkennen dat sommige van de vieringen waaghalzen zijn. Mensen die echter van een maaltijd houden om hun smaakpapillen te prikkelen en hun ogen niet te laten tranen, moeten zich niet buitengesloten voelen. Genieten van een vleugje warmte in onze keuken is een wereldwijde menselijke eigenschap, dus wat is een betere dag om je familie en vrienden uit te nodigen om een andere keuken te ontdekken? Thaise, Indiase, Creoolse en Caribische gerechten staan allemaal bekend om hun mengsels van aromatische ingrediënten, maar veel culturen hebben hun eigen favorieten. Afwisseling is tenslotte echt het kruid van het leven ...
Lees meer over de Internationale Dag van Warm en Kruidig Voedsel
Wist je dat mensen al meer dan 6000 jaar hete kruiden in hun maaltijden en recepten gebruiken? Het lijkt erop dat we altijd al van kruiden hebben gehouden! Als je een fan bent van curry of je houdt van een zak Flamin 'Hot Doritos, dan ga je deze dag zeker genieten, want je wordt aangemoedigd om wat pittig eten aan je dagelijkse voeding toe te voegen. Er zijn zoveel verschillende soorten kruiden die tegenwoordig worden gebruikt om hete en pittige gerechten te maken. Dit omvat alles van hete chilipoeder tot paprika en komijn. Vandaag draait alles om het vieren van deze kruiden. Zonder hen zou ons dieet tenslotte behoorlijk saai zijn, toch?
Geschiedenis van International Hot and Spicy Foods Day
Heet en pittig eten is terug te voeren op recepten die al 6000 jaar oud zijn! Dat is lang geleden! Hoewel de gerechten die we vandaag genieten misschien zijn veranderd, valt niet te ontkennen dat we nog steeds van pittig eten houden. Pittig eten wordt niet alleen zo lang aanbeden omdat het ongelooflijk smaakt, maar ook omdat het een aantal verschillende gezondheidsvoordelen biedt.
Specerijen kunnen bacteriën helpen doden. Van kurkuma en komijn is aangetoond dat ze krachtige antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen hebben. Dit betekent dat ze effectief kunnen zijn in het bestrijden van alle schadelijke bacteriën in uw lichaam. Specerijen kunnen ook helpen bij het bestrijden van ontstekingen. In de ayurvedische geneeskunde worden de inflammatoire eigenschappen van knoflook en gember al eeuwenlang gebruikt als behandeling voor een aantal verschillende aandoeningen, zoals hoofdpijn, auto-immuunziekten en artritis.
Pittig voedsel kan ook helpen om uw metabolisme te versnellen. Er zijn gegevens uit een aantal verschillende onderzoeken die aantonen dat bepaalde soorten, zoals pepers, kurkuma, kaneel en komijn, uw eetlust kunnen vertragen en uw metabolische rustsnelheid kunnen verhogen. Wie wist dat kruiden zo krachtig waren?
Hoe u International Hot and Spicy Foods Day viert
Als we denken aan warm en pittig eten, denken we vaak aan de Aziatische keuken. Je zult zien dat chili regelmatig wordt gebruikt in de Indiase, Chinese en Thaise keuken. Waarom organiseer je geen thema-avond en heb je je vrienden en familie in de buurt? Er zijn tal van verschillende gerechten waar u van kunt genieten, zodat alles niet alleen is ontworpen om de smaakpapillen van mensen weg te blazen!
Als je op zoek bent naar de meest pittige keuken ter wereld, wil je misschien Sichuan proberen. Het is een keuken die bekend staat om zijn gedurfde smaken. De pittigheid van het eten is wat veel mensen naar binnen trekt. Het gaat echter niet alleen om warmte, warmte en meer warmte! Er zijn veel opwindende smaken in Sichuan-eten, en dus zul je echt een geweldige smaakervaring hebben met deze keuken. Je zou kunnen proberen om zelf wat Sichuan-eten te koken of naar een authentiek restaurant gaan.
Zoals de naam aangeeft, is dit een soort voedsel dat afkomstig is uit de Chinese provincie Sichuan. De provinciale hoofdstad van Sichuan heet Chengdu en wordt eigenlijk beschouwd als een van de beste plekken in het hele land om te eten. Het heeft een uitstekende reputatie voor vurige hete potten en pittige gerechten. Er zijn hier ook veel spannende straatsnacks om te proberen, met alles van hartige jelly noodles tot gepocheerde wontons.
Als mensen over Sichuan-eten praten, richten ze zich meestal alleen op de hitte. Het is echter veel spannender dan dat. Dit komt omdat de keuken uit zeven basissmaken bestaat, die als volgt zijn: aromatisch, zout, heet, zuur, zoet, bitter en scherp. Daarom ga je echt genieten van opwindend eten. Natuurlijk vormen pepers het hart van de gekookte maaltijden. Van ingelegde pepers, tot verse pepers, tot droge pepers; ze zijn allemaal opgenomen.
Afgezien van het genieten van heerlijk warm en pittig eten op deze dag, kun je ook meer leren over de verschillende pepers die over de hele wereld verkrijgbaar zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten, waaronder Carolina Reapers, Ghost Peppers, Habanero, Red Cayenne Pepper, Serrano, Guajillo, Poblano, Peppadew en nog veel meer. Ze brengen allemaal een ander niveau van warmte en een ander soort smaak aan gerechten. Het is beslist interessant om meer te weten te komen over de verschillende opties die er zijn, en we zijn er zeker van dat het ook uw kookkunsten zal verbeteren!
Een andere leuke manier om International Hot and Spicy Foods Day te vieren, is door te koken met je vrienden. Nodig een paar van je dierbaren uit en kijk wie het beste hete en pittige gerecht kan maken! Het is altijd leuk om iets anders te doen met degenen van wie je houdt, en dit geeft je de perfecte gelegenheid om precies dat te doen!
U kunt allemaal plezier beleven aan het uitproberen van elkaars verschillende creaties. Het kunnen onderweg een paar rampen zijn, maar dat maakt het gewoon leuker, toch? Als je je moedig voelt, kun je zelfs een chili-eetwedstrijd houden. Je zult wat verschillende chilipepers nodig hebben en erachter komen hoe ze op de hitteschaal staan. Zo kom je erachter wie de meeste warmte aan kan! Zorg ervoor dat u voldoende water bij de hand heeft!
Je hoeft natuurlijk niet alles uit de kast te halen en de volgende Masterchef te worden op International Hot and Spicy Foods Day als je dat niet wilt! Er zijn veel verschillende manieren waarop je wat specerijen kunt omarmen zonder een complexe maaltijd te hoeven koken. We weten allemaal dat een pepperoni-pizza het in de meeste huizen goed zal doen! Je kunt ter ere van deze dag een paar jalapeno's toevoegen aan je burger of fajita's! Andere eenvoudige gerechten die ervoor zorgen dat u deel uitmaakt van de trend, zijn onder meer pittige gehaktballen en pittige Mexicaanse pastasalade. Met de juiste kruiden maak je van alles een pittig gerecht!
