Binnenkort naar stadhuis in Kortessem?

Hasselt en Kortessem fuseren op 1 januari 2025. Om de inwoners van beide gemeenten te informeren, organiseerden de burgemeesters van beide steden zaterdag een infomarkt in Kortessem. Er kwamen zo'n 130 mensen op af, maar dat waren vooral gemeenteraadsleden, schepenen, ambtenaren en politieke sympathisanten.

"Er was schrik in Kortessem dat de dienstverlening allemaal naar Hasselt zou verhuizen", zei burgemeester Steven Vandeput (CD&V) van Hasselt. "Maar dat is niet het geval. Het gemeentehuis van Kortessem blijft open en daar blijven alle diensten aanwezig, zoals het onthaal, burgerzaken, vergunningen en de sociale dienst."

"Dit is ook niet alleen voor de inwoners van Kortessem interessant", zei burgemeester Bert Thijsen (CD&V) van Kortessem. "Ook de mensen van Wimmertingen en Sint-Lambrechts-Herk kunnen hier sneller geholpen worden."

De burgemeesters hopen dat de infomarkt toch wat duidelijkheid heeft gebracht over de fusie. "We willen dat de inwoners weten wat er gaat gebeuren", zei Thijsen. "We willen dat ze zich betrokken voelen bij de nieuwe stad."

De gemeenteraden van Hasselt en Kortessem stemmen op dinsdag over de fusie. Als beide raden instemmen, wordt de fusie definitief.

St-Lambrechts-Herk.be