Een hobby als (g)een ander: de retro radio’s van Georges Reulens

Georges werd geboren in Alken in 1945. Hij volgde in het Technicum van Sint-Truiden de afdeling elektriciteit met nadien een specialisatiejaar radiotechniek. De eerste 5 jaar van zijn loopbaan werd ingevuld bij een firma die elektriciteitsvoorzieningen plaatste en vervolgens werd hij tewerkgesteld bij de provincie Limburg in de afdeling hoogspanning. Jarenlang beklom hij probleemloos de 30 meter hoge pylonen. Aan het einde van zijn loopbaan werkte hij in de magazijnen van Interelectra. Samen met echtgenote Godelieve Vanderstraeten vond hij sedert 1968 zijn stekje in Sint-Lambrechts-Herk.

Wie bij Georges Reulens en Godelieve binnenstapt, wordt niet alleen getroffen door de verzorgde tuin en omgeving,maar duikt ook in het verleden van de retro radio’s en jukeboxen. Ongeveer 1.500 stuks zijn er aanwezig in de woning en 2 tuinhuizen. Een onwaarschijnlijke verzameling en het resultaat van 40 jaar verzamelpassie waarvan de oudste stukken dateren van 1920. Het wordt je snel duidelijk dat Georges nog steeds gepassioneerd is door de techniek van oude toestellen en tot grote inspanningen bereid is om ze opnieuw tot leven te wekken.
Georges: “Ik kuis elk toestel grondig van binnen en van buiten. Eerst de kast, maar als die niet te redden is hou ik enkel de chassis bij. Alles stofvrij maken, de buikbare delen weghalen, kleine herstellingen uitvoeren of onderdelen vervangen. Lampen testen, kuisen, vervangen, vervangstukken kopen. Alles helemaal uit elkaar halen, terug opbouwen en testen tot alles werkt, dat geeft me de grootste voldoening!

Ander artikels uit de Wijkkrant.