Kom op 16 en 17 maart 2024 eens langs bij Rita, Frans en Raoul

Op 16-17 maart 2024 stellen 3 dorpsgenoten hun werk tentoon in zaal Elckerlyc: schilder Frans Nulens, keramiste Rita Janssens en bloemensierkunstenaar Raoul Hayen.

Frans Nulens studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Hasselt en specialiseerde zich nadien als restaurateur van schilderijen, iconen en gepolychromeerde beelden. Zijn voorkeur gaat naar schilderen in de Haspengouwse en Kempische natuur in een realistische of licht impressionistische stijl. Frans begeleidt ook amateurschilders als oprichter en bezieler van de Herkse schildersvrienden die wekelijks samenkomen in zaal Elckerlyc. 

Keramiste Rita Janssens woont in de Oosterbeekstraat en ontdekte de verwondering en het fijne gevoel om met klei scheppend om te gaan. Ruim 30 jaar geleden volgde ze een opleiding aan de Kunstacademie van Hasselt maar door de drukte van het leven verdween deze interesse op de achtergrond. Tot ze terecht kwam bij Daisy Windmolders die het vuur terug aanwakkerde. Sindsdien onstaan onder haar handen bloemen, vogels, schalen, potjes, nestkastjes en zoveel meer uit klei. Ze nodigt je uit om in maart 2024 naar het resultaat hiervan te komen kijken. Een fijne babbel over haar passie voor keramiek krijg je er sowieso bovenop.

Raoul Hayen uit de Kattendansstraat is al meer dan 30 jaar gepassioneerd door bloemensierkunst. Hij deelt zijn bijzonder gevoel voor schoonheid van bloemen en planten ook met anderen via diverse lessenreeksen. De bloemstukken zijn echte creaties met soms een moderne en soms een klassieke uitstraling. 
Een gedegen kennis van de natuurlijke materialen is hiervoor vanzelfsprekend cruciaal. 

In zijn geboortedorp Kortessem en Guigoven toonde Raoul reeds meermaals zijn kunde via tentoonstellingen of demonstratielessen op Flora Hesbania en Ateljee op zolder. 

Een aanrader!


 

Andere artikels uit de wijkkranten.