Nog steeds geen uitbater gevonden voor Brasserie Beukenhof .

Het Hasselts stadsbestuur plant woensdag een opvolggesprek, nu er na een maandenlange zoektocht nog geen uitbater voor Brasserie Beukenhof in Sint-Lambrechts-Herk gevonden is. De stad wil die site via een erfpacht van 33 jaar een nieuw elan geven, maar geen kandidaten dienden zich aan.

Op 6 augustus 2022 stelde het stadsbestuur de erfpacht voor Brasserie Beukenhof voor het eerst open. “Sinds de openstelling zijn er wel plaatsbezoeken gebeurd door geïnteresseerde partijen, maar daar is inderdaad nog geen officiële kandidaat uitgekomen”, zei bevoegde schepen Rik Dehollogne (N-VA) eerder. Om die reden werd het termijn van de kandidaatstelling verlengd van eind september tot begin november, maar ook die extra tijd leverde geen kandidaat op. Er was sprake van Brouwerij Alken-Maes, maar ook die springt voorlopig niet op de kar wegens “slechte timing”. Zo speelden de energiecrisis en de dure kost van bouwmaterialen parten.

Aanpassingen?

“Nu woensdag volgt er dan ook een opvolggesprek om na te gaan hoe we de zoektocht naar een uitbater voor Brasserie Beukenhof met succes kunnen verderzetten", vertelt schepen Rik Dehollogne nu. “Uit dit opvolggesprek moet blijken of we onze zoektocht opnieuw verlengen of dat er toch aanpassingen nog zijn om de uitbating aantrekkelijker te maken. Indien dat laatste het geval is, zal het opnieuw op de gemeenteraad komen. Hoe dan ook blijft de activering van dit gebouw als een ontmoe­tings­plek voor de mensen van Sint-Lambrechts-Herk een belangrijk streefdoel dat we niet zullen lossen.”

HLN

Nieuws